Keuring van de Falabellamerries, -veulens en -hengsten

zondag 28 augustus

Keuring van de Falabellamerries, -veulens en -hengsten

Op zondag 28 augustus vond de jaarlijkse Falabellakeuring plaats bij Manege Zwolle te Zwolle. Vanaf 10.00 uur zetten de Falabella’s hun beste beentje voor. De dag begon met de keuring van de veulenrubrieken. Eerst kwamen de hengstveulens in de piste, gevolgd door de merrieveulens. Het mooie appaloosaveulen Frisia F. Enzo van Carin en Ids Waterlander overtuigde de jury met zijn voorkomen. Later op de dag werd hij ook de reserve algemeen kampioen. Na de veulens kwamen de enters en de twenters in de piste. Hier toonde de jaarling Falabellaland Bellatrix van Hanneke Kolthof zich het best. Zij won het jeugdkampioenschap en in de namiddag ook de rubriek ‘Falabella met de beste beweging’. J&R Stables Gloria van Johan van der Veen en Rene van Teijlingen werd de reserve jeugdkampioen en zij veroverde ook de titel ‘Falabella met het mooiste hoofdje’.

Na al dat jonge geweld kwamen we bij de stamboekopnames. Jammer genoeg was de ingeschreven hengst voor stamboekopname afgemeld. Maar gelukkig hadden we wel een mooie bezetting in de rubriek stamboekopname Falabellamerries. Deze rubriek werd gewonnen door de algemeen kampioen van vorig jaar: Kiara van Anté van John Bouwmeester. Elena van Brezal van Carin en Ids Waterlander die tweede werd in deze rubriek kon tijdens de kampioenschappen de jury toch meer overtuigen en werd reserve volwassen kampioen. De titels van volwassen kampioen en van algemeen Falabella kampioen gingen deze keer naar Azul Resto Cazador (zie foto) van Yvonne van Werkhoven. Deze prachtige zwarte hengst wist ook dit juryteam te overtuigen, want hij werd ook in 2016 al een keertje algemeen Falabella kampioen!

Proficiat aan de trotse fokkers en eigenaren! Dankjewel, Leontien Ruissen voor de prachtige foto’s  en Minihorse.eu voor het dekentje en sponsoring.


Terug