Informatie veulen registratie

Veulen registratie bij het EFS

Het EFS registratiepapier en paardenpaspoort zijn erg belangrijk voor de eigenaar van een veulen. U dient uw veulen zelf te registreren bij het EFS en tegenwoordig kan dat ook online. Wacht hier niet te lang mee, want een veulen dient binnen 6 maanden na geboorte te beschikken over een paardenpaspoort!
Leden van het EFS kunnen via MIJN EFS inloggen en hun veulen registreren. Dit gaat nog makkelijker omdat de persoonlijke gegevens dan al voor u ingevuld zijn!

-    Geboorteberichten na geboorte veulen, dienen binnen 6 weken met haren van het veulen, op het secretariaat te zijn.
-    Chippen veulens binnen 6 maand, het
chipformulier is van de site te downloaden. De schets dient volledig ingevuld te zijn met een handtekening en stempel van de dierenarts op beide kanten van het formulier. Het originele formulier dient binnen de zeven dagen na het invullen per post naar het stamboeksecretariaat gestuurd te worden.

Als u niet de fokker van het Falabellapaardje bent, maar u wilt wel het veulen bij het EFS registreren, dan kunt u het EFS om hulp vragen. U kan ons hiervoor bereiken per telefoon en per email.
Wij ontvangen graag het dekbewijs/ geboortebericht met de gegevens van uw veulen. De naam van je veulen is bij voorkeur een Spaanse/Argentijnse naam met max. 25 tekens incl. spaties en stalnaam. Als de ouders van het veulen nog niet bij het EFS zijn geregistreerd, ontvangen wij graag een kopie van hun afstamming.

Zodra wij de gegevens van uw veulen ontvangen hebben, ontvangt u van het EFS een factuur (per mail) voor de kosten van de veulenregistratie.

Welk boek of register?

Alle 100 % raszuivere Falabellaveulens worden geregistreerd in het veulenboek.

Klik hier om uw veulen direct te registreren.