Reglementen, statuten en formulieren

Reglementen en Statuten

Je kan de documenten downloaden als je op onderstaande link klikt.

Reglement

Fokprogramma

Statuten

 

Fokkerij / dekbonnen / chipformulier

Natuurlijk vragen sommigen onder jullie zich af hoe je de nieuwe dekkingen moet registreren. Hier hebben wij een heel eenvoudige oplossing voor bedacht. Je kan de dekbon/geboortebericht hier gewoon downloaden. De dekbon dient uiterlijk op 1 november van het lopende jaar, maar liefst eerder, ontvangen te zijn door het stamboeksecretariaat.

LET OP! Het postadres is veranderd. Je vindt het juiste adres als je hier klikt.

Je hebt de keuze uit 3 verschillende types dekbonnen:

Dekbon om af te drukken
Een dekbon die je recto/verso afdrukt en invult. Je maakt van de ingevulde dekbon een kopie voor de merriehouder en voor het stamboek. Op de achterkant van de dekbon kan de merriehouder dan het volgende jaar de gegevens van het veulen noteren, waarna die het geboortebericht naar het stamboek opstuurt.

efs-dekbon-geboorteaangifte-afdrukken.pdf

Dekbon die je digitaal invult. Het geboortebericht vul je ook digitaal in.
Een dekbon die je volledig digitaal invult. Je kan de dekbon dan mailen naar de merriehouder en het stamboeksecretariaat.

efs-dekbon-geboorteaangifte-digitaal.docx

Dekbon die je digitaal invult, afdrukt en geboortebericht vul je manueel in.
Een dekbon die je digitaal invult en dan afdrukt. Je maakt van de ingevulde dekbon een kopie voor de merriehouder en voor het stamboek. Op de achterkant van de dekbon kan de merriehouder dan het volgende jaar de gegevens van het veulen noteren, waarna hij of zij het geboortebericht naar het stamboek opstuurt.

efs-dekbon-digitaal-geboorteaangifte-afdrukken.docx

Chipformulier
Paspoortaanvraagformulier

LET OP! Als je een (100 % raszuivere) Falabellahengst die niet geregistreerd is bij EFS, uitkiest voor je merrie, is het noodzakelijk dat de hengstenhouder je samen met de ingevulde dekbon ook een kopie van het DNA-analysecertificaat bezorgt.