REGISTREER JE FALABELLAVEULEN BIJ EFS!

Je kan je Falabellaveulen bij EFS registreren door op onderstaande knop te klikken en de stappen te doorlopen.

Registreer je Falabellaveulen!

Sunday 28 August

Keuring van de Falabellamerries, -veulens en -hengsten

Op zondag 28 augustus vond de jaarlijkse Falabellakeuring plaats bij Manege Zwolle te Zwolle. Vanaf 10.00 uur zetten de Falabella’s hun beste beentje voor. De dag begon met de keuring van de veulenrubrieken. Eerst kwamen de hengstveulens in de piste, gevolgd door de merrieveulens. Het mooie appaloosaveulen Frisia F. Enzo van Carin en Ids Waterlander overtuigde de jury met zijn voorkomen. Later op de dag werd hij ook de reserve algemeen kampioen. Na de veulens kwamen de enters en de twenters in de piste. Hier toonde de jaarling Falabellaland Bellatrix van Hanneke Kolthof zich het best. Zij won het jeugdkampioenschap en in de namiddag ook de rubriek ‘Falabella met de beste beweging’. J&R Stables Gloria van Johan van der Veen en Rene van Teijlingen werd de reserve jeugdkampioen en zij veroverde ook de titel ‘Falabella met het mooiste hoofdje’.

Na al dat jonge geweld kwamen we bij de stamboekopnames. Jammer genoeg was de ingeschreven hengst voor stamboekopname afgemeld. Maar gelukkig hadden we wel een mooie bezetting in de rubriek stamboekopname Falabellamerries. Deze rubriek werd gewonnen door de algemeen kampioen van vorig jaar: Kiara van Anté van John Bouwmeester. Elena van Brezal van Carin en Ids Waterlander die tweede werd in deze rubriek kon tijdens de kampioenschappen de jury toch meer overtuigen en werd reserve volwassen kampioen. De titels van volwassen kampioen en van algemeen Falabella kampioen gingen deze keer naar Azul Resto Cazador (zie foto) van Yvonne van Werkhoven. Deze prachtige zwarte hengst wist ook dit juryteam te overtuigen, want hij werd ook in 2016 al een keertje algemeen Falabella kampioen!

Proficiat aan de trotse fokkers en eigenaren! Dankjewel, Leontien Ruissen voor de prachtige foto’s  en Minihorse.eu voor het dekentje en sponsoring.


Terug

 

Uw veulen registeren bij het European Falabella Studbook?
Klik dan hier en we lopen samen met u door het registratieproces.

 

De algemene ledenvergadering zal doorgaan op zondag 13 november 2022. Meer informatie over de locatie en het tijdstip volgt nog. We plannen die dag ook een workshop in over 'Bewust fokken'.

 

 

Registratie paarden in Nederland bij RVO!

Nederlandse eigenaars van paarden moeten bij de RVO een UBN-nummer aanvragen. Hun paarden moeten op dat UBN-nummer geregistreerd worden. Bij controle door NVWA moet je kunnen aantonen dat de paarden die op jouw terrein aanwezig zijn ook op dat UBN-nummer bij de RVO geregistreerd zijn. Bij vragen bel onderstaande telefoon nummer, RVO helpt u graag:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag
T +31 (0)88 042 42 42

www.rvo.nl


Saturday 10 September

ACAN dwerggroei-testen

In februari 2022 ontvingen we een mail van VHL Genetics dat de test voor Dwerggroei ACAN (P306) aangepast werd op basis van nieuw wetenschappelijk inzicht uit 2018. Het ging om een aanpassing van de testen voor ACAN D3 en ACAN D4. De nieuwe test wordt sinds 1 december 2021 toegepast. We willen er dus jullie aandacht op vestigen dat de uitslagen van testen die voor 1 december 2021 zijn uitgevoerd onterecht kunnen aangeven dat je Falabella geen drager is van het dwerggroeigen. Opnieuw testen is dan aan te raden. Kijk dus goed na op het certificaat met het testresultaat op welke datum de test uitgevoerd werd. Indien je meer informatie wenst, kan je contact opnemen met het EFS-bestuur.


Terug

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van alle evenementen en nieuwtjes!


Als je graag op de hoogte gehouden wordt van alle evenementen en nieuwtjes, kan je via het formulier aanmelden voor de nieuwsbrief.

We voegen je mailadres toe aan onze mailinglist. Uitschrijven kan eenvoudig door het sturen van een mail naar info@europeanfalabellastudbook.com.


Alle rechten voorbehouden!

Privacyverklaring